Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποιός είναι ποιό ανίδεος ο Βενιζέλος, ή ο Παπακωνσταντίνου; -Εσύ αποφασίζεις

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ γνωρίζει ότι Ελλάδα πρέπει να δανειστή, εξάλλου και όλα τα προηγούμενα χρόνια κάθε δύο τρεις μήνες η Ελλάδα έβγαινε στις διεθνής αγορές και έψαχνε δανεικά, ενώ λοιπόν γνωρίζει ότι πρέπει να δανειστή, λίγο πριν πάει να ζητήσει δανεικά ανακοινώνει ότι η ελληνική οικονομία είναι σαν τον τιτανικό.

Αν εσείς ήσασταν τράπεζα και ακούγατε ότι ο πελάτης σας (ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου) στην αγορά παρομοιάζεστε ως τιτανικός,, θα τον δανείζατε;:  Ρωτάω. Θα δανείζατε κάποιον που ο ίδιος σας ομολογεί ότι από στιγμή σε στιγμή βουλιάζει;  Εγώ πάντως δεν θα τον δάνειζα, γιατί  απλά δεν θέλω να φορτώσω τα λεφτά μου στον τιτανικό.

 Λοιπόν. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήθελε ή δεν ήθελε να δανειστή;:  … Εγώ νομίζω δεν ήθελε να δανειστή. Εκτός...Εκτός και αν δεν είχε συναίσθηση της πραγματικότητας.

Αλλά ας δούμε τώρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι κάνει αυτός.

 Ενώ λοιπόν αυτός παίρνει την υπόσχεση να τον δανείσουν οι Ευρωπαίοι, χωρίς, το τονίζω, χωρίς εγγυήσεις, αυτός προτού βάλει τα λεφτά στην τσέπη, υπόσχετε κάποιες εγγυήσεις στην Φιλανδία, το ακούν λοιπόν οι υπόλοιποι τις Ευρώπης και ζητούν και αυτοί, ως είναι φυσικό εγγυήσεις.

 Τώρα, τρέχει ο Βενιζέλος και δεν φτάνει, γιατί έχασε και τα αυγά και τα πασχάλια, που λένε στο χωριό μου.

 Και εγώ πάλι ρωτάω. Ήξερε ο Βενιζέλος, ή δεν ήξερε, ότι εφόσον δώσει στην Φιλανδία εγγυήσεις, αυτόματα θα ζητούσαν και οι υπόλοιποι;: Ρωτάω......

Ρωτάω. Τελικά ο Βενιζέλος ήθελε, ή δεν ήθελε να δανειστή χωρίς εγγυήσεις;:  Εκτός, και αν δεν έχει ούτε αυτός συναίσθησει της πραγματικότητας.

Λοιπόν. Εσύ αποφασίζεις.  Ποιός από τους δύο είναι  τελικά ποιό ανίδεος περί των αγορών ; (και το ωραίο είναι οτι βάλαμε αυτούς να λύσουν το πρόβλημα της οικονομίας μας...χα χα χα χα χα )

πηγη

.

Επισκέπτες

Random Posts

Loading...

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

RSS FEEDS

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  © The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Επιστροφή στην Αρχή